Čišćenje kamenca i pjeskarenje zubi

Što je to zubni kamenac?

Iako redovno čistite vaše zube, stvorit će se neželjeni zubni plak. Zubni plak jest mekan, ljepljiv film koji je sadrži mnoštvo bakterija koje mogu narušiti caklinu zuba te dovesti do natečenog, bolnog i crvenog zubnog mesa. Nakon nekog vremena, zubni plak više nije mekan te prelazi u zubni kamenac koji se tada jedino može ukloniti posebnim stomatološkim intrumentom.

Kako se zubni kamenac čisti te jeli postupak bolan ?

Čišćenje zubnog kamenca je postupak koji je u potpunosti bezbolan, neinvazivan te spada u redovite tretmane održavanja oralne higijene. Tretman se izvršava posebnim instrumentima koji prvo omekšavaju kamenac, a kasnije ga i uklanjaju. Nakon postupka može se javiti mala osjetljivost zubnog mesa koja nestaje kroz par sati.

Koja je razlika između čišćenja zubnog kamenca i pjeskarenja zubi?

Nakon svakog čišćenja kamenca slijedi postupak pjeskarenja zubi. Ovaj postupak služi kako bi se uklonile sve mrlje sa zuba koje nastaju tokom svakodnevnog konzumiranja hrane, kave, pića. Također, ovaj tretman i polira zube te stvara glatku površinu koja je manje podložna ponovnom stvaranju zubnog plaka. Provodi se pomoću intrumenta koji pod pritiskom ispuhuje vodu i mikroabrazivne čestice pijeska koje udaraju u površinu zuba te tako čiste i uljepšavaju Vaš osmijeh!

Iskusni doktori

24/7 možete nam se javiti kada god poželite. Odgovor stiže odmah!

+ 385 43 335-400

bilandzija.zlatko@gmail.com

Ulica Dragutina Domjanića 1, Daruvar 43500

Kontaktiraj nas

“Zadovoljan sam te bih preporučio svima. Liječenje je bilo dogovoreno s doktorima te je sve išlo po planu.  Boravak u Daruvaru je bio ugodan i opuštajuć. Sve pohvale”

Josip

Želite li bijel i lijep osmijeh ? Javite nam se, naš stručni tim Vas radosno očekuje.

24/7 možete nam se javiti kada god poželite. Odgovor stiže odmah!

+385 43 335-400

bilandzija.zlatko@gmail.com

Ulica Dragutina Domjanića 1, Daruvar 43500