Zubne krunice

Što je krunica i zašto mi je potrebna?

Keramička krunica jest protetski nadomjestak koji je jedno od najčešćih rješenja destruiranih zuba kod kojih klasična plomba ne može nadomjestiti cijeli zub. Važne su jer vraćaju funkcionalnost zuba ,a svojim estetskim izgledom oponašaju izvoran oblik. Keramika je u stomatologiji postala najvažniji materijal jer svojom čvrstoćom i bojom održavaju estetiku i dugotrajnost protetskih nadomjestaka s kojim ćete biti zadovoljni i sigurni.

Vrste zubnih krunica

Metal-keramičke krunice

Baza krunice je izrađena od legure metala koja se u potpunosti prekriva keramikom. Metal krunici daje čvrstoću koja je izrazito važna za stražnje zube jer oni podnose velike žvačne sile pa je prijeko potrebna mehanička važnost kako ne bi dolazilo do pucanja krunice.

Staklokeramičke krunice

Staklokeramičke krunice omogućavaju odličnu estetiku te se najčešće koriste kod tretmana prednjih zubi. Nepostojanost metala osigurava translucenciju to jest prolazak svjetlosti koja omogućava imitiranje prirodnog zuba.Važno je naglasiti da je za postavljanje ove krunice potrebno minimalno brušenje prirodnog zuba, što uvelike olakšava nelagodu pacijenta. Također, nakon postave krunice ne postoji šansa za metalno ocrtavanje krunice koja ponekad može narušiti estetski izgled.

Cirkon-keramičke krunice

Cirkon je jedan od najnovijih i najboljih materijala koji se koristi pri izradi krunica i mostova. Cirkon keramička krunica osigurava vrhunsku estetiku te najbolju biokompatibilnost protetskih radova. Njihova precizna izrada te čvrstoća omogućava besprijekornu imitaciju prirodnih zubi i dugotrajnost protetskih nadomjestaka. održavanje ovog tipa krunice je najlakše te krunica zadržava svoju prvobitnu boju i izgled desetcima godina.

Kontaktiraj nas

“Zadovoljan sam te bih preporučio svima. Liječenje je bilo dogovoreno s doktorima te je sve išlo po planu.  Boravak u Daruvaru je bio ugodan i opuštajuć. Sve pohvale”

Josip

Želite li bijel i lijep osmijeh ? Javite nam se, naš stručni tim Vas radosno očekuje.

24/7 možete nam se javiti kada god poželite. Odgovor stiže odmah!

+385 43 335-400

bilandzija.zlatko@gmail.com

Ulica Dragutina Domjanića 1, Daruvar 43500