Zubne proteze

Što su zubne proteze?

Gubitak prirodnih zubi može uzrokovati velike emocionalne i zdravstvene probleme. Zubne proteze su mobilni protetski nadomjesci koji se rade kada nema mogućnosti ugradnje implantata ili drugih rješenja. Proteze se izrađuju od materijala poput akrilata, metala i plastike te ako se profesionalno naprave mogu odlično imitirati prave zube te uvelike olakšati svakodnevni život.

Koji je postupak izrade proteze ?

Postupak započinje kliničkim pregledom te uzimanjem otiska. Otisak nam je nužan kako bi buduća proteza dobro sjela na zubni greben. Uzeti otisak se šalje u laboratorij na izradu proteze. U sljedećem posjetu pacijent isprobava svoju protezu te se proteza detaljno obrađuje kako bi što bolje sjela na “svoje mjesto”. Kada je proteza savršeno sjela, u razgovoru s pacijentom detaljno se educira o održavanju proteze I načinima skidanja.

Vrste proteza

TOTALNE PROTEZE

Totalne proteze se izrađuju u slučaju totalne bezubosti. Proteza se sastoji od baze na koju su postavljeni zubi. Veliku važnost ima velika baza proteze jer se po njoj raspodjeljuju žvačne sile. Također, proteza ne mora imati bazu na nepcu, ako postoji mogućnost ugradnje implantata koji će ju poduprijeti. Nošenje proteze nije bolno te se lako skida i čisti.

DJELOMIČNE ILI PARCIJALNE PROTEZE

Parcijalne (Wironit) proteze se izrađuju u slučaju nadoknade izgubljenih zubi, a svojim posebnim kopčama se prihvaćaju za ostale prirodne zube. Ovakav oblik proteze omogućuje prijenos žvačnih sila,ali i dobro prihvaćanje za zubni greben. Spojišta proteze su gotovo nevidljiva te osiguravaju estetiku i funkcionalnost zubi.

Iskusni doktori

24/7 možete nam se javiti kada god poželite. Odgovor stiže odmah!

+ 385 43 335-400

bilandzija.zlatko@gmail.com

Ulica Dragutina Domjanića 1, Daruvar 43500

Kontaktiraj nas

“Zadovoljan sam te bih preporučio svima. Liječenje je bilo dogovoreno s doktorima te je sve išlo po planu.  Boravak u Daruvaru je bio ugodan i opuštajuć. Sve pohvale”

Josip

Želite li bijel i lijep osmijeh ? Javite nam se, naš stručni tim Vas radosno očekuje.

24/7 možete nam se javiti kada god poželite. Odgovor stiže odmah!

+385 43 335-400

bilandzija.zlatko@gmail.com

Ulica Dragutina Domjanića 1, Daruvar 43500