Inlay, Onlay, Overlay

Što je to Inlay, Onlay i Overlay i zašto je bolji od kompozitnog ispuna ?

Inlay, Onlay, Overlay su protetski nadomjesci koji se izrađuju od staklo-keramike. Oni su estetski i funkcionalno bolji od standardnog ispuna, a izrađuju se u laboratoriju na temelju otiska kojeg uzima stomatolog. Brušenje zuba nije potrebno, te se samo uklanja karijes ili već postojani ispun. Inlay se postavlja u sredinu zuba te kod njega nema kontakta s drugim zubima. Onlay je nešto veći od Inlaya te se kod njega moraju napraviti kvržice koje dolaze u kontakt s drugim zubima. Overlay je najveći te prekriva unutarnje i vanjske dijelove zuba.

Zašto bih se odlučio na ovaj tretman i koliko postupak traje?

Ovaj tip tretmana je znatno bolji od konvekcionalnog ispuna jer štedi zdravo zubno tkivo te je tvrđi i dugotrajniji.Kod ovakvog tipa protetskog rada ne dolazi do promijene boje što mu daje veliku prednost nad klasičnim ispunom. Pustupak se sastoji od dva posijeta stomatologu; u prvom posijetu se uklanja karijes ili postojani ispun te se uzima precizan otisak, dok se u drugom posijetu pacijentu cementira protetski rad. 

Iskusni doktori

24/7 možete nam se javiti kada god poželite. Odgovor stiže odmah!

+ 385 43 335-400

bilandzija.zlatko@gmail.com

Ulica Dragutina Domjanića 1, Daruvar 43500

Kontaktiraj nas

“Zadovoljan sam te bih preporučio svima. Liječenje je bilo dogovoreno s doktorima te je sve išlo po planu.  Boravak u Daruvaru je bio ugodan i opuštajuć. Sve pohvale”

Josip

Želite li bijel i lijep osmijeh ? Javite nam se, naš stručni tim Vas radosno očekuje.

24/7 možete nam se javiti kada god poželite. Odgovor stiže odmah!

+385 43 335-400

bilandzija.zlatko@gmail.com

Ulica Dragutina Domjanića 1, Daruvar 43500