Izbjeljivanje zubi

Osmijeh je prva stvar koja bude primijećena kada susretnete nekoga. Bjelina zubi je oduvijek bila odraz zdravlja i ljepote. Na bjelinu utječu mnogi faktori poput genske predispozicije i načina života. Kako bi što dulje osigurali bjelinu našeg osmijeha važno je naglasiti da konzumiranje kave, tamnih pića i duhanskih proizvoda uvelike pospješuju proces tamnjenja. Nažalost, koliko god vodili brigu o našim zubima oni tijekom godina tamne zbog prirodnog trošenja cakline, a koliko će zubi potamniti ponajviše ovisi o debljini cakline i boji dentina koji se nalazi ispod nje. Kako bi se riješio problem tamnih zubi i vratio lijep i bijel osmijeh koji podiže samopouzdanje te stvara osjećaj sreće preporučuje se izbjeljivanje zubi.

Izbjeljivanje je estetska korekcija boje zubi te u našoj ordinaciji postoje dva načina izbjeljivanja. Prvi način je izbjeljivanje u ordinaciji unutar jednoga posjeta pomoću laserskog uređaja koji aktivira prethodno namazano sredstvo te ono vraća bjelinu i sjaj. Ovaj način je nešto intenzivniji od izbjeljivanja pomoću udlaga te zbog toga može uzrokovati preosjetljivost zuba na kratak period. Drugi način jest izbjeljivanje kod kuće. Prilikom ovog načina radi se individualna udlaga u koje se stavlja aktivno sredstvo koje također vraća bjelinu zubi. Naša ordinacija koristi Opalescence gelove koji su se dokazali kao najučinkovitiji te imaju najmanju stopu pojave preosjetljivosti nakon izbjeljivanja.  Ovaj postupak  vremenski traje duže te je blaži za zubnu caklinu, ali donosi izvrsne rezultate i zube nekoliko nijansi svjetlije.

Koji je postupak bolji za mene te jeli bolan?

Prije izbjeljivanja zubi nužan je posjet stomatologu kako bi se vidjelo stanje cakline te zdravlje zubi. Stomatolog će odrediti način koji je potreban Vama i koji neće imati štetno djelovanje na zube, a da se postigne maksimalan učinak. Izbjeljivanje koje se radi pod pratnjom stomatologa koji je odredio način i sredstvo kojim se tretiraju Vaši zubi ne boli. Moguća je preosjetljivost zubi koja nestaje kroz nekoliko sati te se oko toga ne trebate previše brinuti jer je to normalna pojava koja nije trajna.

Hoću li biti zadovoljan s bojom ?

Prije svakog izbjeljivanja treba shvaćati da su zubi različiti te da uvijek postoji određena maksimalna nijansa do koje se mogu izbijeliti. U većini slučaja se najviši nivo dostiže već pri prvom izbjeljivanju dok se kod nekih postupak mora ponoviti bar još jednom. Naravno, Vaši zubi će biti puno nijansa bjeliji, ali ne treba padati na marketinške trikove koji Vam obećavaju  najbijelu boju.

Iskusni doktori

24/7 možete nam se javiti kada god poželite. Odgovor stiže odmah!

+ 385 43 335-400

bilandzija.zlatko@gmail.com

Ulica Dragutina Domjanića 1, Daruvar 43500

Kontaktiraj nas

“Odlučio sam se za doktora i doktoricu Bilandžiju jer sam čuo mnogo pozitivnih iskustava te sam se i sam uvjerio u to. Tretmani liječenja mojih zubi su bili u dogovoru s doktorima koji izlaze u susret  te se posvećuju pacijentu. Također, Daruvar me oduševio kao i tretmani opuštanja u Daruvarskim toplicama.”

Dominik

Želite li bijel i lijep osmijeh ? Javite nam se, naš stručni tim Vas radosno očekuje.

24/7 možete nam se javiti kada god poželite. Odgovor stiže odmah!

+385 43 335-400

bilandzija.zlatko@gmail.com

Ulica Dragutina Domjanića 1, Daruvar 43500