Dentalna implantologija

Zubni implantati su titanijski vijci koji se ugrađuju u čeljusne kosti i nadomještaju izgubljeni zub. Ovo je najmodernije i suvremenije rješenje za osobe kojima ne dostaje jedan ili više zubi. Na tržištu postoji više vrsta implantata, a mi radimo s Astra tech implantatima s doživotnom garancijom. Spomenuti implantati pokazali su se kao jedni od najizdržljivijih i pouzdanijih, s čak 99 % sigurnosti ugradnje.

Zašto odabrati implantat?

Gubitak zuba prikazuje ne samo estetski problem nego i zdravstveni. Nakon izgubljenog zuba može doći do mnogih komplikacija poput preopterećenosti zuba kod žvačnih funkija koje mogu uzrokovati daljne probleme u usnoj šupljini.

Ugradnjom implantata ne dolazi do trošenja niti diranja susjednih zubi, što čini njegovu veliku prednost nad ostalim tipovima lječenja. Implantat je najsuvremenije, sigurno i pouzdano rješenje s doživotnom garancijom.

Kako izgleda postupak ugradnje implantata?

Prije ugradnje implantata potrebno je napraviti dijagnostičku obradu te provjeriti stanje vaših zubi kliničkim pregledom. Svaki pacijent je individua, stoga se tretmani i postupci liječenja mogu razlikovati. Dijagnostička obrada se odvija panoramskim slikanjem ortopanom 2D ili 3D slikanjem pomoću CBCT-a. Nakon pregleda te na temelju rendgenske snimke slijedi razgovor, u kojem ćemo Vam detaljno i u potpunosti objasniti daljnju proceduru tretmana.

Koje su prednosti zubnog implantata?

  1. Najmanji gubitak koštanog tkiva
  2. Dugotrajnost i sigurnost
  3. Očuvanje ostalih prirodnih zubi
  4. Poboljšanje estetike
  5. Očuvanje funkcije
  6. Doživotna garancija

Stadiji ugradnje implantata:

  1. Stadij započinje ugradnjom implantata u kost, a radi se uz lokalnu anesteziju koja omogućava bezbolan i brz postupak. Nakon ugradnje traje vrijeme oporavka od 2 do 4 mjeseca.
  2. Stadij obuhvaća postavljanje nadogradnje na postojeći implantat. Ona služi kao potpora za zubni nadomjestak.
  3. Stadij jest završni stadij koji se odvija nakon oseointegracije implantata. On uključuje postavljanje završnog protetskog rad te završetak tretmana.
  4. Stadij podrazumijeva redovitu kontrolu i brigu o ugrađenim implantatima kako bi se osigurala postojanost rada.

All on 4/6

Najbolje je rješenje fiksnog protetskog rada za bezubu čeljust. Osobe kojima je volumen kosti smanjen zbog dugotrajne bezubosti te nemaju preduvjet za klasično postavljanje implantata, ovo je najbrži i najkvalitetniji postupak rješavanja problema. Kao što samo ime kaže, princip ovog postupka jest postavljanje 4 ili 6 implantata koji zadovoljavaju statičke uvijete te služe kao nosači protetskog rada. Jedna on najvažnijih činjenica jest da pacijent može dobiti privremeni rad nakon 24-48 sati nakon ugradnje implantata, što uvelike olakšava te smiruje pacijenta, ali mu i omogućava da se u najkraćem roku vrati svojim normalnim aktivnostima.

Iskusni doktori

24/7 možete nam se javiti kada god poželite. Odgovor stiže odmah!

+ 385 43 335-400

bilandzija.zlatko@gmail.com

Ulica Dragutina Domjanića 1, Daruvar 43500

Kontaktiraj nas

“Zadovoljan sam te bih preporučio svima. Liječenje je bilo dogovoreno s doktorima te je sve išlo po planu.  Boravak u Daruvaru je bio ugodan i opuštajuć. Sve pohvale”

Josip

Želite li bijel i lijep osmijeh ? Javite nam se, naš stručni tim Vas radosno očekuje.

24/7 možete nam se javiti kada god poželite. Odgovor stiže odmah!

+385 43 335-400

bilandzija.zlatko@gmail.com

Ulica Dragutina Domjanića 1, Daruvar 43500